Erica's Taart Natuurlijk!

delicious homemade cakes, bakes & treats

 

Natuurlijke Ingrediënten

De taarten zijn zelfgemaakt met natuurlijke ingrediënten. Waar mogelijk zijn ingrediënten van lokale afkomst. De eieren, boter, appels, peren, blauwe bessen, frambozen, wortels, honing en yoghurt komen allemaal van Nederlandse boeren. De spelt, tarwe, haver, boekweit en rijstbloem komen van de Zuidmolen in Groesbeek.

Er wordt vers en natuurlijk gebakken. Er wordt alleen roomboter, zonnebloem olie of kokosolie gebruikt. De taarten worden gezoet met ruwe rietsuiker, kristal suiker of rijststroop. Als er citroen of sinaasappel in het recept zit dan wordt er een biologische citroen of sinaasappel geperst en geraspt! Voor de appeltaarten worden verse appels geschild en meteen verwerkt in de taart. Het resultaat is puur smaak - zoals het natuurlijk zou moeten smaken.

Het is niet alleen het gebruik van verse natuurlijke ingrediënten maar juist het weglaten van al die kunstmatige aroma's, kleurstoffen, emulgatoren, bloem/deeg verbeteraars, kunstmatige houdbaarheid verlengende stoffen en transfats waardoor onze taarten zo smaken als alleen een homemade taart kan smaken.

Fair Trade  

De chocolade repen, de ananas, de bio rietsuiker en de biologische bananen die wij gebruiken zijn Fair Trade.

Lactose Vrij

De Spelt Rabarber en de Brownies zijn lactose Vrij. De Carrot Cake en Hummingbird Cake kunnen met een poeder suiker glazuur geleverd worden waardoor ook deze taarten lactose vrij zijn.

Als het om ingrediënten gaat, vind ik de regel " wat Oma gebruikte" een goed uitgangspunt.

 
log in